08 Maig 2018

Les grans tecnològiques garants de les pensions.

Posted in Fiscal-Comptable

L'esgotament del fons de reserva de la seguretat social juntament amb una piràmide de població cada vegada més envellida fan que l'executiu busqui noves fons de finançament per poder mantenir els nivells de despesa de les pensions. Per a això, la Unió Europea juntament amb els governs locals porten anys posant el focus en augmentar la pressió fiscal a les grans tecnològiques amb la posada en marxa de diferents mesures.

Impost digital

Cristóbal Montoro, va assegurar recentment que la pujada de les pensions es finançarà amb la posada en marxa d'un impost digital a les grans tecnològiques, els que obtenen una xifra de negoci més que rellevant a Espanya i "no paguen prou".

El ministre ha puntualitzat que no és un impost sobre consumidors ni usuaris d'aquests serveis, sinó un impost a grans empreses com Facebook o Google. La pregunta que llavors ens fem és si aquest impost acabarà repercutint a l'usuari final, com en molts altres casos, però, la naturalesa dels serveis de les tecnològiques es basa en donar un servei gratuït als usuaris amb la qual cosa rarament es veuran perjudicats directament per aquest impost, però, el que és més probable és que aquest impost s'acabi repercutint als grans i petits anunciants d'aquestes plataformes.

02 Maig 2018

COBERTURA D’ACCIDENTS DE TREBALL DE L’AUTÒNOM

Molts autònoms encara no tenen la cobertura d’accidents de treball  i això pot suposar que en cas d’accident laboral l’autònom no cobri la prestació per aquesta contingència i amb el risc de que estigui obligat a pagar les despeses sanitàries per la cura o l’ingrés hospitalari.

Des del 2018 es reconeix com a accidents de treball, els accidents 'in itinere' per l’autònom, és a dir, els que es produeixen durant l'anada o tornada a la feina. No són accidents “in itinere” els desplaçaments durant la jornada. Tampoc hi ha accident “in itinere” quan coincideixen el domicili particular i el domicili fiscal de l‘autònom.

24 abril 2018

AUTÒNOMS. OBLIGACIÓ DE TRÀMITS TELEMÀTICS A PARTIR DEL 2018

Posted in Laborals

Des del dia 1 d’octubre d’aquest any el treballador autònom estarà obligat a realitzar els tràmits amb la Seguretat Social per via electrònica, inclosa la recepció i signatura de les notificacions electròniques.

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) disposa de dos canals electrònics a través dels quals l’autònom podrà realitzar les seves gestions:

17 abril 2018

5 consells d'estalvi a llarg termini per la generació milenial

Posted in Assegurances

Les últimes reformes de llei sobre els fons de pensions, l'esgotament del fons de seguretat social al igual que les últimes declaracions de Luís María Linde governador del Banc d'Espanya estipulant que l'habitatge es pot considerar com una "renda en espècie" pels jubilats apunten cap a la mateixa direcció. Els treballadors joves o la generació milenial no tindrà les mateixes prestacions per jubilació que els seus predecessors.

Poc es pot fer contra la piràmide geogràfica que indica que la població estarà cada vegada més envellida, però sí que es pot fer molt per començar a educar els joves a planificar els seus estalvis en edats primerenques. La pregunta és, hi ha una conscienciació suficient sobre la planificació dels estalvis per afrontar la jubilació? La resposta tenint en compte la nostra experiència en el sector és que molts pocs joves tenen aquesta preocupació i sembla que l'administració no té a l'agenda afrontar la problemàtica. Quin partit polític voldrà admetre que les jubilacions tal com les entenen els nostres jubilats seran totalment diferents d'aquí a 10 o 20 anys? Malauradament cap, així que des del sector privat i coneixedors de la casuística llancem 5 consells pels milenials perquè comencin a pensar en el seu futur. Abans de començar i perquè quedi clar, la planificació dels estalvis a llarg termini no té com a objectiu deixar de gaudir ara per fer la volta al món als setanta i pocs quan la generació milenial es jubili. Això va de garantir un retir digne fent un petit esforç de manera constant.

09 abril 2018

OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL MES D'ABRIL 2018

Posted in Fiscal-Comptable

DECLARACIONS DEL PRIMER TRIMESTRE 2018

A continuació li recordem les declaracions tributàries a presentar durant els propers dies;

Fins el 13 d’abril s’ha de presentar la liquidació del 1er trimestre de:

 

 

[12 3 4 5  >>