Què passa amb el Facebook d’una persona quan es mor? Com traspassar els actius digitals i les nostres voluntats quan hi ha una defunció? Ara hi ha la manera de fer-ho. La Teia Luis responsable de l’àrea jurídica de LUIS GESTORIA, ens introdueix els conceptes.
Quan pensem en què passarà amb les nostres possessions el dia que ens morim, acostumem a pensar en el nostre cotxe, estalvis, casa i en la nostre hipoteca.
Però avui en dia hem de pensar més enllà: Hem de pensar en el nostre llegat virtual. Para’t a pensar quantes de les teves coses mes valuoses estan associades a internet.
Quin és el nostre llegat virtual o què passa amb el Facebook d’una persona quan es mor?
La nostra biblioteca de música adquirida en itunnes, les pel·lícules comprades en plataformes son line, els jocs acumulats a la teva Play Station, els teus menoderos virtuals, continguts de comptes de youtube, o de Facebook i Instagram, documents que emmagatzemes al Dropbox; la teva col·lecció de fotos, vídeos i altre contingut sentimental que has acumulat al llarg de la teva vida, i que guardes al núvol. Tenim comptes de correu electrònic, amb els seus noms de usuari i pins, targetes de crèdit, comptes bancaris, i avui cada dia mes freqüent, valors en forma de bitcoins.
Tot plegat són les nostres propietats virtuals, és el nostre llegat, que part d’ell té un valor sentimental incalculable, però que sens dubte també té un valor patrimonial important.
Cal que pensem doncs en el nostre testament digital, i d’aquesta manera assegurar el destí del nostre llegat online.
I com s’ha de fer? Doncs podem escriure-ho a un paper un deixar dit a un familiar on està guardat per el dia que ens passi alguna cosa.
Però si volem donar-li forma jurídica, amb plenes garanties legals, el que cal fer és aquest testament digital, que podem fer davant d’un notari, ordenant les instruccions de l’entrega d’aquest béns. És que inclús podem nomenar un marmessor digital, una cosa així com un community manager post-mortem.
Això seria realment un testament digital, realitzat formalment, amb els requisits que marca la llei, amb una forma jurídica vàlida i del tot eficaç per el dia que ja no hi siguem.
Què haig de fer ara?
- Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
- Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
- Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
- Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.